پرسش مهر رئیس جمهور،سال تحصیلی 94/95
منوی اصلی
مطالب پیشین
لینک دوستان
پیوندهای روزانه
نویسندگان
درباره

سلام.این وبلاگ به منظور پاسخگویی به پرسش مهر رئیس جمهور در سال تحصیلی94/95 ساخته شده است.بنده مبینا ورمزیار از مدرسه استعدادهای درخشان متوسطه اول هستم.خوش آمدید
جستجو


وصیت شهدا
وصیت شهدا
آرشیو مطالب
لوگوی دوستان
ابزار و قالب وبلاگ
کاربردی

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 4
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 4
بازدید ماه : 116
بازدید کل : 25432
تعداد مطالب : 14
تعداد نظرات : 2
تعداد آنلاین : 1

ابر برچسب ها
ارسال شده در جمعه 27 آذر 1394برچسب:, ساعت 7:3 توسط مبینا ورمزیار

 

رئیس‌جمهور در آغاز سال تحصیلی ۹۵-۹۴ پرسش مهر خود از دانش‌آموزان را اینگونه مطرح کرد: به نظر شما دانش‌آموزان که سرمایه اصلی کشورما هستید بعد از انجام توافق هسته‌ای با شش قدرت بزرگ دنیا چه فرصت تازه‌ای پیش ِ روی کشورمان قرار گرفته و چگونه باید از این فرصت استفاده کنیم؟

 

 

 

در ادامه مطلب به پاسخ این پرسش می پردازیم...



برچسب ها :
ارسال شده در جمعه 3 آذر 1394برچسب:, ساعت 6:54 توسط مبینا ورمزیار

بی شک دستیابی به توافق هسته‌ای میان ایران و کشورهای ۵+۱ و پیش از آن تصمیم به مذاکره و روی آوردن به دیپلماسی، در کنار سایر راه‌های جایگزین که در نهایت به این توافق تاریخی انجامید یکی از تصمیات مهمی است که می‌توان در صورت مدیریت مناسب رفتار طرفین، اثرات مثبت آن را در دهه‌های آینده به نظاره نشست. در این توافق تاریخی که نتیجه مجاهدت فرزندان ایران در عرصه‌های سیاسی و فناوری است، ملت ایران نیز با شکیبایی در برابر تحریم‌های ظالمانه نقش بسزایی داشتند و از این منظر پیش از هر سخنی باید این موفقیت را به همگان تبریک گفت. با این حال به رغم آنکه این توافق حتی برخی گفتمان‌های حاکم بر روابط بین‌الملل را تغییر داده و در نوع خود الگویی منحصر به فرد در حلمسائل و سوءتفاهمات بین‌المللی است، نتایج نهایی و غایی آن به نحوه مدیریت فضای بعد از آن بستگی دارد. این توافق که اموج ایران‌هراسی را در عرصه جهانی از هم گسست، به ترمیم چهره‌ ایران در عرصه بین‌المللی منجر شد و منطق حاکم بر سیاست جمهوری اسلامی ایران را به جامعه جهانی نشان داد.

 

 

ادامه مطلب...



برچسب ها :

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری میزان به نقل از رویترز، یوکیا آمانو تاکید کرد: هدف ایران مبنی بر برداشته شدن تحریم ها علیه این کشور تا پایان ماه ژانویه ناممکن نیست.

آمانو در پاسخ به این سئوال که آیا تاریخ موسوم به روز اجرا در توافق هسته ای می تواند تا پایان ماه ژانویه فرا برسد،گفت: چنانچه همه چیز به خوبی پیش رود این کار غیر ممکن نیست.

در روز اجرای توافق هسته ای موسوم به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) قرار است که راستی آزمایی آژانس از اقدامات ایران و لغو تحریم ها انجام شود.

ایران روز سه شنبه پس از نشست شورای حکام آژانس اعلام کرد، امیدوار است محدودیت های پیش بینی شده را ظرف دو تا سه هفته برقرار سازد. آمانو نیز گفته که آژانس برای راستی آزمایی این محدودیت ها چند هفته زمان نیاز دارد.

آمانو تایید کرد، ایران به سرعت در جهت انجام تعهدات خود در قرار داد حرکت می کند، اما وی از ذکر جزئیات در خصوص این فعالیت ها خودداری کرد.

آمانو گفت: اگر سئوال شما این است که آیا ایران ظرف مدت دو تا سه هفته می تواند کارهای لازم برای رفع تحریم ها را انجام دهد؛ من دلیلی برای شک کردن در این موضوع ندارم.

وی افزود: اگر همه چیز به خوبی پیش برود کارها بدون وقفه انجام می شود در غیر این صورت ممکن است این کار زمان بیشتری ببرد.

آمانو همچنین از جواب دقیق به اینکه راستی آزمایی چه مدت زمان لازم دارد خودداری کرد و تنها تاکید کرد که این زمان چند هفته است نه چند روز یا چند ماه.

به نوشته رویترز، شورای حکام آژانس روز سه شنبه با تصویب قطعنامه ای پرونده تحقیقات در خصوص فعالیت های هسته ای گذشته ایران را بست.

گزارش اخیر آژانس در خصوص مسائل گذشته و حال برنامه هسته ای ایران گفت که ایران از سال 2011 تا کنون اطلاعات جدیدی در خصوص برخی مسائل ارائه نکرده است.

آمانو در این خصوص گفت: ما رفتارها را ارزیابی نمی کنیم بلکه حقایق را راستی آزمایی می کنیم؛ اینکه آیا ایران بطور کامل همکاری کرده یا 80 درصد همکاری کرده ، ما چنین چیزی را اعلام

نمی کنیم و علاقه ای به آن نداریم.

 

منبع : www.mizanonline.ir



برچسب ها :


به گزارش گروه سیاسی میزان، مجید تخت روانچی معاون اروپا و آمریکای وزیر خارجه کشورمان، در ادامه سفر خود به مکزیک با «پدرو خواکین کولدول» وزیر انرژی مکزیک، دیدار کرد.

تخت روانچی، در این دیدار گفت: حوزه انرژی می‌تواند یکی از حوزه‌های همکاری بین دو کشور باشد. ایران در بخش‌های مختلف نفت و گاز مثل اکتشاف، بهره‌برداری و همچنین انجام پروژه‌های ساخت و به‌روز رسانی پالایشگاه‌ها و نیز انجام خدمات فنی و مهندسی دارای تجربه زیادی است و در این زمینه‌ها می‌تواند با شرکت‌های مکزیکی همکاری داشته باشد.

وی افزود: ایران در صنعت پتروشیمی نیز آماده همکاری با کشور مکزیک است.

در ادامه این دیدار وزیر انرژی مکزیک نیز گفت: مکزیک در چارچوب اصلاح بهره‌برداری از انرژی، سرمایه‌گذاری و حضور شرکت‌های خصوصی در حوزه انرژی را آزاد کرده است.

کولدول افزود: در ایران نیز پس از توافق هسته‌ای شرایط جدیدی بوجود آمده، لذا امکان همکاری بین دو کشور وجود دارد و از همکاری استقبال می‌کنیم.

 

منبع :www.mizanonline.ir



برچسب ها :


 

به گزارش خبرگزاری میزان، روزنامه «خوئن چیو شی بائو» (نسخه چینی گلوبال تایمز) در گزارشی نوشت: در شرایطی که جمهوری اسلامی ایران خود را برای دور جدیدی از نقش آفرینی در عرصه اقتصاد بین الملل به واسطه گشایش های پساتحریم آماده می سازد، چین برنامه های ویژه ای برای تعمیق مبادلات اقتصادی با تهران در نظر گرفته است.

این رسانه می افزاید: شرایط کنونی باعث شده تا پکن برای گسترش و تعمیق مناسبات تجاری خود با ایران بویژه در حوزه تعاملات نفتی و پتروشیمی برنامه ریزیهای گسترده ای داشته باشد.

گزارش ادامه می دهد: ایران امروز در فضای دستیابی به توافق اتمی با قدرت های جهانی، در حال آماده سازی شرایط و مقدمات برای ورود قدرتمند به بازارهای جهانی است و چین با علم به این واقعیت در پی گسترش روابط خود با یکی از قدرت های بزرگ انرژی است.

«خوئن چیو شی بائو» ادامه می دهد: در پی رفع تحریم های بین المللی علیه ایران که از جمله نتایج توافق تهران با کشورهای غربی محسوب می شود، ایران رسما اعلام کرده که برای افزایش صادرات نفت خود برنامه های ویژه ای تدارک دیده که تمدید قرارداد شرکت ملی نفت ایران با دو شرکت بزرگ نفتی چین برای تداوم مبادلات در سال 2016 در همین راستا صورت گرفته است.

رسانه سراسری چین در عین حال از تصمیم و برنامه ریزی پکن برای واردات 500 هزار بشکه نفت از ایران در روز سخن گفته و نوشته است: در صورت تحقق برنامه های ایران برای افزایش میزان صادرات نفت، چین هم برای افزایش واردات خود از این کشور نفت خیر آمادگی کامل دارد و با توجه به ظرفیت های کنونی دو کشور، احتمال افزایش این میزان تا 50 درصد بیش از میزان کنونی محتمل است.

گزارش این رسانه چینی همچنین می افزاید: بدون شک ایران از رهگذر فضای پساتحریم در پی جبران سال های تحریم و زیان های اقتصادی آن بر خواهد آمد تا بار دیگر بازار انرژی را در اختیار خود بگیرد.

اشاره این رسانه چینی به تمایل شدید چین به خرید نفت از ایران در حالی مطرح می شود که به گواه آمارهای رسمی اداره کل گمرک این کشور، میزان خریدهای روزانه نفتی پکن از ایران نزدیک به 575 هزار بشکه بوده است.

حال با اعلام اجرای «برجام» از سوی نمایندگان ایران و 1+5 و صدور فرمان لغو تحریم ها علیه ایران از سوی اروپا و آمریکا به طور حتم آینده این همکاری گسترش خواهد یافت و مشتریان انرژی ایران با اشتیاق بیشتری وارد میدان رقابت با دیگر کشورها خواهند شد.

این موضوع حتی باعث شده بسیاری از کارشناسان به صراحت اعلام کنند که وارد کنندگان نفت دنیا بخصوص آسیایی ها در ماه های آینده نفت بیشتری از ایران خریداری خواهند کرد به ویژه آنکه اکثر کشورها قطعنامه شورای امنیت برای لغو تحریم ها و توافق هسته ای را همواره کننده راه همکاری گسترده تر انرژی با ایران دانسته اند.

 

 

منبع :www.mizanonline.ir



برچسب ها :


به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری میزان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، متن سخنان حسن روحانی رئیس جمهور در سومین اجلاس سران کشورهای صادرکننده گاز به این شرح است:


بسم الله الرحمن الرحیم

الحمدلله رب العالمین و صلی الله علی سیدنا و نبینا محمد و آله الطاهرین و صحبه المنتجبین

عالیجنابان؛

خانم‌ها و آقایان؛

در ابتدا مایلم به‌عنوان رییس جمهور اسلامی ایران، و از سوی ملت ایران حضور شما، عالیجنابان، سران کشورها و دولتها، و رؤسای محترم هیأت‌ها، وزرای محترم، دبیرکل محترم مجمع و سایر اعضای هیأت­های محترم را به سومین اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز، خیرمقدم عرض ­کنم.

بدون شک اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکنندگان گاز یکی از مهمترین رویدادهای مربوط به انرژی، بویژه صنعت گاز محسوب می­شود و هدف از این اجلاس، همکاری برای یافتن راهکارهایی جهت حمایت از منافع جمعی کشورهای عضو مجمع، توسعه همکاری میان کشورها در زمینه­های مختلف از جمله اکتشاف، تولید و تجارت گاز طبیعی، هماهنگی سیاستها در راستای افزایش سهم گاز طبیعی در ترکیب انرژی مصرفی جهان، و ارتقای جایگاه مجمع در عرصه بین‌المللی انرژی است. امیدوارم این اجلاس بتواند فرصت مغتنمی را برای بحث و تبادل نظر پیرامون اهداف و دیدگاه‌های مجمع، فراهم سازد.

عالیجنابان؛

علیرغم اهمیت و ضرورت استفاده از انرژی فسیلی، بهره‌برداری ناپایدار از این منابع انرژی، باعث بروز برخی آسیب­های اجتماعی شده و آثار منفی بر محیط زیست داشته است و جهان را با مسأله خطیرِ موازنه، میان استفاده از انرژی برای توسعه اقتصادی، و حفظ محیط زیست مواجه ساخته است. و لذا لازم است به موضوع انرژی در قالب توسعه پایدار، توجه شود.

به همین دلیل پیشنهاد کرده­ایم، در پیامی از این اجلاس، به کنفرانسِ کاپ Cop21 که در صدد دسترسی به توافقی بین­المللی در مسایل و سیاستهای مربوط به تغییر اقلیم است و در هفتة آینده در پاریس برگزار خواهد شد، مراتب آمادگی و علاقه مجمع کشورهای صادر کننده گاز برای همکاری و هماهنگیِ سیاستهای اعضاء مجمع با توافقهای بین‌المللی در مسایل محیط زیست را اعلام نماییم. علاوه بر این خوشبختانه، اخیراً طی اجلاس سران توسعه پایدار ملل متحد که در نیویورک تشکیل و منجر به تصویب اهدافِ هفده‌گانه توسعه پایدار و دستورکار توسعه 2030 گردید، انرژی نیز به عنوان یکی از چالشهای جامعه بین المللی مورد توجه قرار گرفت.

در پاسخ به دو چالش تغییرات نامطلوب اقلیمی و امنیت دسترسی به منابع اولیه انرژی، بسیاری از جوامع پیشرفتة مصرف‌کننده انرژی، در صدد توسعه و استفاده از منابع انرژی‌های تجدیدپذیر برآمده‌اند. گرچه براساس چشم‌اندازهای معتبر انرژی، سهم انرژی‌های تجدیدپذیر، در تأمین انرژیِ مورد نیاز جهان، تا آیندة قابل پیش‌بینی، محدود خواهد بود و برای گذار از دوران سوخت‌های فسیلی به انرژی‌های تجدیدپذیر، راهی طولانی در پیش است. بنابراین، این سؤال مطرح است که، برای تأمین انرژی با آلایندگی کمتر و هزینة قابل قبول، در این دورانِ گذار، چه باید کرد؟

عالیجنابان؛

تصور می‌کنم بخش مهمی از راه حل این معضل، در دسترس ما است و این موضوعی است که مجمع کشورهای صادر کننده گاز و این اجلاس را اهمیت جهانی می­بخشد. گاز طبیعی به عنوان سوختی پاک با منابع غنیِ قابل استحصال برای دهه­های آینده، سهم قابل توجهی از ترکیب انرژی مصرفی جهان را، به خود اختصاص داده است و مزیت‌های اقتصادی، فنی و زیست محیطیِ گاز طبیعی، در مقایسه با سایر سوختها باعث شده تا اهمیت آن به عنوان یک منبع مهم انرژی افزایش یابد. انتظار می‌رود مصرف گاز طبیعی طی دهه‌های آتی نیز افزایش چشم‌گیری داشته باشد.

همه کشورها بویژه کشورهای در حال توسعه بر این باورند که گاز طبیعی می­تواند به عنوان پلی مطلوب، برای گذار از دوران سنتی استفاده از سوخت‌های فسیلی، به دورانِ بهره‌برداری بیشتر از انرژی‌های تجدیدپذیر تبدیل شود. علاوه بر این، افزایش تجارت گاز طبیعی باعث افزایش همبستگی میان جوامع شده و به ثبات، امنیت و یکپارچگی در روابط بین‌المللی کشورها، کمک می‌کند.

خانم ها و آقایان؛

بازارهای انرژی، پدیده­ای ماهیتاً پویا است و بازار گاز طبیعی از این موضوع مستثنی نیست. این تحرک هم از طریق پیشرفت فناوری‌ها و نوآوری‌های عرضه گاز، مانند افزایش تولید گازهای غیرمتعارف، شِیْل گاز و توسعه تولید سوختهای جایگزین، و هم از جانب تغییرات تقاضا مانند نوآوریها در استفاده از گاز طبیعی در تولید برق، حمل و نقل، صنایع پتروشیمی و غیره ایجاد می­شود. به همین دلیل ارتقای جایگاه جهانی مجمع کشورهای صادرکننده گاز در بازارهای انرژی، مستلزم ایجاد نگاهی فراگیرتر از گذشته به موضوع است تا مجمع، نقشه راه آینده خود را به‌درستی تنظیم کرده و زمینه را برای افزایش نقش خود در تامین امنیت انرژی جهانی فراهم کند. تقویت همکاری کشورهای عضو، نهادینه‌سازی تبادل تجربیات و دانش فنی میان آنها و اتخاذ سیاستهای هماهنگ در عرصۀ تولید و بازار، تدابیری است که برای تحقق این هدف لازم داریم. همکاری‌های سازمان یافته و مبتنی بر تفاهم کشورهای تولیدکنندۀ گاز در بازارهای منطقه‌ای از ارکان تعامل بلندمدت کشورهای عضو محسوب می‌شود و می‌تواند موجبات بهره‌گیری اقتصادی و بهینه‌سازی انتفاع از منابع محدود و تجدیدناپذیر را فراهم آورد.

در فضای تعامل بین کشورهای دوست که دارای منافعی همسو هستند و در یک مجمع بین‌الدولی که با همدلی اعضای آن 15 سال پیش در تهران پایه‌گذاری شده، افزایش منافع یک کشور، ضرورتاً با زیان عضو دیگر تأمین نمی‌شود؛ بلکه منافع هر یک از کشورهای عضو می‌تواند در قالب یک استراتژی واحد جمعی با افزایش منافع جمعی و تسهیم آن بصورت بهتری میسر و تأمین شود.

هنر و درایت مجمع کشورهای صادرکننده گاز، این است که ضمن رعایت اصل بدیهی حق مالکیت و حاکمیت کشورهای عضو بر منابع گازی، و نحوه بهره برداری از آن، که طبعاً به مصرف و تجارت این منبع مهم انرژی نیز تسری می‌یابد، مستمراً زمینه‌های هماهنگی و سازگاری بیشتر سیاستهای انرژی و همکاری و تشریک مساعی اعضای مجمع را امکان‌پذیر سازد.

عالیجنابان،

خانم‌ها و آقایان؛

ایران به عنوان یکی از بزرگترین دارندگان ذخایر گازطبیعی جهان، از ظرفیت بسیار بالایی برای تولید و صادرات گاز طبیعی و مشارکت بیشتر در تأمین امنیت عرضه انرژی جهانی برخوردار است. کشور من طی سالهای گذشته سیاست جایگزینی گاز بجای سایر سوختهای فسیلی را به کار بسته و در حال حاضر حدود 70 درصد ترکیب انرژی ایران را گاز تشکیل می­دهد و حدود 90 درصد خانوارهای شهری و روستایی ایران به شبکه سرتاسری توزیع گاز دسترسی دارند، و ظرفیت تولید گاز ایران تا 2 سال آینده به بیش از 1000 میلیون متر مکعب در روز خواهد رسید.. اما مقایسه نسبت میزان تولید با حجم ذخایر و بویژه نسبت صادرات گاز طبیعی این کشور به حجم ذخایر آن نشان می­دهد که محدودیت‌های تحمیلی سیاستهای بین‌المللی در سال‌های گذشته مانع بهره‌برداری مطلوب ایران از این ظرفیتها شده است. البته ما معتقدیم این وضعیت با توافق‌های اخیر ایران در مورد برنامه‌های صلح‌آمیز انرژی هسته­ای خود با کشورهای 1+5، به سرعت تغییر خواهد کرد و مقدمات این تغییرات وسیع و همه جانبه نیز در سرمایه‌گذاری­ها و تصمیماتی که از بدو شروع به کار این دولت صورت گرفته، آماده شده است. تداوم افزایش سریع ظرفیتهای تولید گاز ایران در دو سال گذشته، این امکان را به ایران می­دهد که صادرات گاز را به کشورهای همسایه از طریق خط لوله و سایر نقاط دنیا از طریق LNG افزایش دهد. راهبرد ما بر افزایش تولید و صادرات گاز طبیعی از طریق سرمایه‌گذاری در میادین نفت و گاز استوار شده است. طبعاً اولویت همکاریها ما در این فعالیتهای کشورهای عضو مجمع صادرکننده گاز است و من هم اینجا از روسای محترم کشورها و دولتهای دوست عضو مجمع که در این اجلاس حضور یافته­اند دعوت می­کنم، برای ارتقاء همکاریها و با حفظ منافع متقابل در سرمایه‌گذاریهای ایران برای توسعه منابع عظیم گاز این کشور، که در راستای افزایش سهم مجمع در تولید و تجارت گاز طبیعی در جهان است، مشارکت کنند. بی‌مناسبت نیست یادآوری کنم که چارچوب قراردادهای نفتی و گازی جدید ایران، زمینه جذابی را برای سرمایه‌گذاری در صنعت نفت و گاز ایران فراهم می‌سازد و این دولت حمایت خود را از سرمایه گذاری‌های بین‌المللی در صنعت نفت و گاز اعلام می‌دارد. البته ایران علاوه بر افزایش ظرفیت‌های تولید، برنامه‌های گسترش مصرف گاز در داخل و درعین حال افزایش کارایی انرژی و صرفه‌جویی و بهینه سازی در مصرف را در دستور کار دارد، تا بتواند ضمن بهره‌گیری داخلی از این انرژی پاک، ظرفیت صادراتی خود را ارتقا بخشد.

در پایان بار دیگر از همه عالیجنابانی که با حضور خود شکوه لازم را به این اجلاس تاریخی دادند سپاسگزاری کرده، موفقیت کامل اجلاس و اقامت خوشی را برای همه عزیزان در تهران آرزو می‌کنم.

متشکرم

انتهای پیام/

 

منبع : www.mizanonline.ir



برچسب ها :

ارسال شده در چهار شنبه 11 آذر 1394برچسب:انرژی هسته ای, ساعت 22:47 توسط مبینا ورمزیار

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان به نقل از ایسنا، در 20 دسامبر 1951 در راکتور بارور کننده (زاینده) آزمایشگاهی EBR-1 در آرکو واقع در ایالات آیداهو ایالات متحده برای نخستین‌بار الکتریسیته به وسیله انرژی هسته‌ای تولید شد. (در این تولید الکتریسیته چهار حباب نوری روشن شد.) EBR-1 برای تولید برق طراحی نشده بود بلکه برای اثبات مفهوم راکتور بارورکننده ساخته شد.

 

در 26 ژوئن سال 1954 در اوبنینسک روسیه نیروگاه انرژی هسته‌ای APS-1 با شبکه تولید الکتریسیته 5 مگاوات به شبکه انرژی متصل شد،‌ نخستین نیروگاه انرژی هسته‌ای جهان که الکتریسیته را برای مقاصد تجاری تولید کرد.

در 27 اوت سال 1956 نخستین نیروگاه انرژی هسته‌ای تجاری در "کالدر هال 1" واقع در انگلیس با تولید الکتریسیته 50 مگاوات به شبکه ملی انرژی متصل شد.

تا اول ژوئن سال 2015 در 31 کشور 438 واحد نیروگاه انرژی هسته‌ای با شبکه الکتریکی نصب شده با ظرفیت حدود 379 گیگاوات در حال فعالیت هستند و 67 نیروگاه با ظرفیت تولید 65 گیگاوات در 16 کشور در حال ساخت است.

تا پایان سال 2011 مجموع تولید الکتریسیته از سال 1951 به مقدار 69760 میلیارد کیلووات بر ساعت بوده است.

ایران، اسلونی، هلند و ارمنستان با داشتن یک نیروگاه تولید انرژی کم‌ترین و ایالات متحده با داشتن 99 راکتور بیش‌ترین تعداد راکتور را دارا هستند.

پس از ایالات متحده فرانسه 58 راکتور، ژاپن 43 راکتور فدراسیون روسیه 34 راکتور چین 27 راکتور، کره جنوبی 24 راکتور و هند 21 راکتور دارند.

بیش‌ترین تعداد راکتور در حال ساخت متعلق به چین است که 24 راکتور در حال ساخت دارد. پس از چین، روسیه با 9 راکتور در حال ساخت و هند با 6 راکتور و ایالات متحده با 5 راکتور در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

بر اساس گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ایالات متحده با تولید 798.6 میلیارد کیلووات بر ساعت تا سال 2014 بالاترین میزان انرژی تولیدی را در اختیار دارد. پس از ایالات متحده فرانسه با 418 میلیارد کیلووات بر ساعت، روسیه، کره جنوبی، چین، کانادا، آلمان، اوکراین، سوئد و بریتانیا به ترتیب در فهرست 10 کشور برتر تولید انرژی قرار دارند.

در این میان ساخت راکتورهای هسته‌ای و تولید انرژی الکتریسیته برای کشورهای گوناگونی بی‌خطر نبوده است و از گذشته تاکنون حوادث و فجایع دلخراشی در جهان در ارتباط با راکتورهای هسته‌ای رخ داده است.

اثرات بلندمدت فجایع هسته‌ای می‌توانند تا هزاران سال باقی بمانند. برآورد شده است چرنوبیل تا دست کم 20 هزار سال آینده قابل سکونت نخواهد بود.

با وجود تهدید این فجایع هسته‌ای، باور کنید یا نه، نیروگاه‌های انرژی هسته‌ای بسیار با اهمیت هستند و تقریبا 5.7 درصد از انرژی جهان و 13 درصد از الکتریسیته جهان را تولید می‌کنند.

با 438 نیروگاه انرژی هسته‌ای در سراسر جهان وقوع حوادث در هر لحظه وجود دارد. حوادث کوچکی رخ می‌دهد و می‌تواند بر طرف شود اما زمانی که حوادث بزرگی به وجود می‌آید اثرات آن می‌تواند فاجعه‌آمیز باشد. هر فاجعه هسته‌ای دارای سطحی در مقیاس واقعه هسته‌ای بین‌المللی است.

در زیر 10 فاجعه برتر هسته‌ای با سطح هر فاجعه در زیر می‌آید:

10 – توکاییمورا – ژاپن سال 1999- سطح 4

زمانی که یک گروه از کارگران فاقد صلاحیت تصمیم گرفتند تا در یک مخزن بارش، بیش از حد مجاز اورانیوم با غنای بالا بریزند، فاجعه رخ داد. در نهایت دو کارگر کشته شدند و 56 تن از کارکنان نیروگاه در معرض تشعشات سطح بالا قرار گرفتند. هم‌چنین 21 شهروند نیز در معرض میزان بالای تشعشات رادیو اکتیو قرار گرفتند و ساکنان این منطقه تا حدود هزار فوتی این نیروگاه تخلیه شدند.

9- بوینس آیرس، آرژانتین سال 1983 - سطح 4

خطاهای یک متصدی در خلال ترکیب‌بندی دوباره مخزن سوخت منجر به مرگ وی در دو روز بعد شد. انحراف شکاف در تاسیسات RA-2 رخ داد و منجر شد تا متصدی 2000 راد اشعه گاما و 1700 راد تشعشعات نوترونی جذب کند . 17 نفر خارج از اتاق راکتور مقادیری بین 35 راد تا یک راد را جذب کردند.

8- سن لورن- فرانسه سال 1969 - سطح 4

در هفدهم اکتبر سال 1969، 50 کیلوگرم اورانیوم در یکی از راکتورهای خنک‌کننده گاز شروع به گداخت کرد. این در مقیاس حوادث بین‌المللی هسته‌ای به عنوان سطح 4 طبقه بندی شد و تا به امروز این حادثه جدی‌ترین حادثه در تاریخ فرانسه به شمار می‌رود.

7- در SL-1 پایگاه انرژی آزمایشگاهی - آیداهو ایالات متحده 1961 - سطح 4

در سوم ژانویه سال 1961، یک راکتور انرژی هسته‌ای آزمایشگاهی ارتش ایالات متحده در معرض انفجار بخار و گداخت هسته‌ای قرار گرفت و باعث کشته شدن سه متصدی آن شود. علت این حادثه به دلیل حذف نامناسب میله کنترل کننده مسوول در جذب نوترون‌ها در قلب راکتور به وجود آمد. این حادثه تنها حادثه هسته‌ای مهلک در ایالات متحده به شمار می‌رود.

این حادثه حدود 80 کوری (واحد سنجش اندازه‌گیری رادیو اکتیویته) ید 131 آزاد کرد.

6- حادثه گویانیا - برزیل در سال 1987 - سطح 5

در سیزدهم سپتامبر 1987 حادثه آلودگی رادیواکتیو در ایالت گواییس برزیل رخ داد. یک منبع رادیو درمانی قدیمی از یک بیمارستان متروکه در این شهر دزدیده شد. متعاقب آن این وسیله توسط افراد زیادی دست به دست شد و باعث مرگ 4 نفر شد. 112 هزار نفر برای آلودگی رادیواکتیو مورد آزمایش قرار گرفتند و 249 نفر دارای سطح بالایی از مواد رادیواکتیو در بدن‌شان بودند.

5- حادثه تری مایل آیلند - ‌پنسیلوانیا ایالات متحده سال 1979 - سطح 5

در 28 مارس دو راکتور هسته‌ای ذوب شد. متعاقبا این حادثه بدترین فاجعه در تاریخ نیروگاه انرژی هسته‌ای تجاری بود. حجم کمی از گازهای رادیواکتیو و یدهای رادیواکتیو به محیط انتشار یافت. خوشبختانه مطالعات بیماری‌های واگیردار حتی یک مورد سرطان در پی این حادثه را نشان نداد.

4- آتش‌سوزی ویند اِسکال - بریتانیا سال 1957 - سطح 5

بدترین فاجعه هسته‌ای در تاریخ بریتانیا در دهم اکتبر 1957 رخ داد و به سطح 5 طبقه‌بندی شد. دو راکتور هسته‌ای به عنوان بخشی از پروژه بمب اتمی بریتانیا با عجله ساخته شد. نخستین راکتور در اکتبر 1950 و دومین آن اندکی بعدتر در ژوئن 1951 فعال شدند. این حادثه زمانی رخ داد که هسته مرکزی راکتور واحد یک آتش گرفت و مقدار قابل توجهی آلودگی رادیواکتیو مناطق اطراف را فرا گرفت.

340 مورد سرطان به این حادثه پیوند داده شد. همه شیرها از حدود 500 کیلومتری حومه این حادثه به مدت یک ماه رقیق و منهدم شد.

3- کیشتیم - روسیه 1957 - سطح 6

فاجعه هسته‌ای کیشتیم،‌ حادثه آلودگی تشعشعات هسته‌ای بود که در 20 سپتامبر 1957 در مایاک یک نیروگاه بازپروری سوخت هسته‌ای در اتحاد جماهیر شوروی رخ داد. این حادثه در شهر اوزیورسک شهری ناشناخته که در اطراف نیروگاه مایاک ساخته شده بود. از آن‌جایی که اوزیورسک - مایاک بر روی نقشه حک نشده بودند، این فاجعه به نام کیشتیم نزدیک شهری به این منطقه نام‌گذاری شد.

2- فوکوشیما - ژاپن 2011 - سطح 7

فاجعه هسته‌ای فوکوشیما دائیچی مجموعه‌ای از معایب تجهیزاتی، گداخت‌های هسته‌ای و رها شدن مواد رادیواکتیو در نیروگاه هسته‌ای فوکوشیما بود که به دنبال سونامی توکوهو در 11 مارس سال 2011 رخ داد.

1- چرنوبیل - اوکراین سال 1986 - سطح 7

فاجعه هسته‌ای چرنوبیل به طور گسترده‌ای بدترین حادثه نیروگاه انرژی هسته‌ای در تاریخ نامیده می‌شود و در مقیاس حادثه هسته‌ای بین‌المللی از سطح 7 برخوردار است. مبارزه برای کنترل این آلودگی و جلوگیری از فاجعه بیش‌تر سرانجام 500 هزار کارگر و هزینه‌ای بالغ بر 18 میلیارد روبل‌ها را در برگرفت.

اعلام 31 کشته در این حادثه از سوی مقامات شوروی مورد مناقشه قرار گرفته است و تاثیرات بلندمدت از قبیل سرطان و معلولیت‌ها هنوز هم به آن نسبت داده می‌شود.

منابع:

World-nuclear.org

euronuclear.org

Nuclear Energy institute

Processindustryforum.com



برچسب ها :


نامه رهبر معظم انقلاب به رئیس جمهوری کشورمان و دستورات ایشان درباره اجرای برجام بازتاب گسترده ای در رسانه های جهان به ویژه رسانه های عربی داشت.
 

به گزارش خبرگزاری مهر، حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در نامه‌ای به حجت الاسلام روحانی رئیس‌جمهور و رئیس شورای‌ عالی امنیت ملی، با اشاره به بررسی‌های دقیق و مسئولانه برجام در مجلس شورای اسلامی و شورای‌عالی امنیت ملی و عبور این موافقتنامه از مجاری قانونی، دستورات مهمی را در خصوص رعایت و حفظ منافع ملی و مصالح عالیه کشور صادر و با برشمردن تأکیدات و الزامات ۹ گانه در اجرای برجام، مصوبه جلسه ۶۳۴ مورخ 94/5/19 شورای عالی امنیت ملی را با رعایت این موارد و الزامات تأیید کردند.

ایشان فرمودند: رفع تحریم‌ها هر چند از باب رفع ظلم و احقاق حقوق ملت ایران كار لازمی است، لیكن گشایش اقتصادی و بهبود معیشت و رفع معضلات كنونی جز با جدی گرفتن و پیگیری همه‌ جانبـه‌ی اقتصاد مقـاومتی میسر نخـواهد شـد. امیـد است كه مراقبت شود كه این مقصود با جدیت تمام دنبــال شود و بخصوص به تقویت تولید ملی توجه ویژه صورت گیرد و نیز مراقبت فرمائید كه وضعیت پس از برداشته شدن تحریم‌ها، به واردات بی‌رویه نینجامد، و بخصوص از وارد كردن هرگونه مواد مصرفی از امریكا جداً پرهیز شود.

فرمایشات مقام معظم رهبری و دستورات ایشان به رئیس جمهوری درباره اجرای برجام، بازتاب گسترده ای در رسانه های عربی داشت.

المیادین با پخش فوری سخنان رهبر معظم انقلاب نوشت: هر گونه اظهار نظری مبنی بر اینکه ساختار تحریم ها باقی بماند به مثابه نقض توافق هسته ای است. آمریکا در موضوع هسته ای اسلوب دشمنی را در پیش گرفت و بعید است در آینده راه و روش دیگری را دنبال کند.

 

پایگاه خبری النشره نیز در بخش اخبار مهم خود به انعکاس سخنان رهبری پرداخت و نوشت: اگر تحریم های جدیدی علیه ایران وضع شود باید توافق هسته ای متوقف شود و هر گونه اظهار نظری درباره ابقای ساختار تحریم ها به معنی نقض توافق هسته ای است. «باراک اوباما» رئیس جمهوری آمریکا و اتحادیه اروپا باید تعهد مکتوب دهند که تمامی تحریم ها لغو شوند.

 
بازتاب بقیه شبکه ها وپایگاه های جهانی را در ادامه مطلب مشاهده کنید...
 

منبع: www.mehrnews.com



برچسب ها :

به گزارش نامه نیوز، پایگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله العظمی خامنه ای چهار نکته مهم از سخنان اول فروردین ماه سال جاری رهبر معظم انقلاب را به شرح زیر منتشر کرد:
 


** آمریکا به مذاکرات هسته ای بسیار احتیاج دارد
 
** مذاکره با آمریکا صرفا در قضیه هسته ای است و لا غیر
 
** رفع تحریم ها جزو موضوعات مذاکرات است؛ نه نتیجه مذاکرات
 
** تصمیمات ایران در مذاکرات هسته ای بازگشت ناپذیر نیست
 

متن کامل سخنرانی در ادامه مطلب...

منبع : namehnews.ir



برچسب ها :

انرژی هسته ای
استفاده اصلي از انرژي هسته‌اي، توليد انرژي الكتريسته است. اين راهي ساده و كارآمد براي جوشاندن آب و ايجاد بخار براي راه‌اندازي توربين‌هاي مولد است. بدون راكتورهاي موجود در نيروگاه‌هاي هسته‌اي، اين نيروگاه‌ها شبيه ديگر نيروگاه‌ها زغال‌سنگي و سوختي مي‌شود. انرژي هسته‌اي بهترين كاربرد براي توليد مقياس متوسط يا بزرگي از انرژي الكتريكي به‌طور مداوم است. سوخت اينگونه ايستگاه‌ها را اوانيوم تشكيل مي‌دهد.
چرخه سوخت هسته‌اي تعدادي عمليات صنعتي است كه توليد الكتريسته را با اورانيوم در راكتورهاي هسته‌اي ممكن مي‌كند.
اورانيوم عنصري نسبتاً معمولي و عادي است كه در تمام دنيا يافت مي‌شود. اين عنصر به‌صورت معدني در بعضي از كشورها وجود دارد كه حتماً بايد قبل از مصرف به صورت سوخت در راكتورهاي هسته‌اي، فرآوري شود.
الكتريسته با استفاده از گرماي توليد شده در راكتورهاي هسته‌اي و با ايجاد بخار براي به‌كار انداختن توربين‌هايي كه به مولد متصل‌اند توليد مي‌شود.
سوختي كه از راكتور خارج شده، بعداز اين كه به پايان عمر مفيد خود رسيد مي‌تواند به عنوان سوختي جديد استفاده شود.
فعاليت‌هاي مختلفي كه با توليد الكتريسيته از واكنش‌هاي هسته‌اي همراهند مرتبط به چرخه‌ سوخت هسته‌اي هستند. چرخه سوختي انرژي هسته‌اي با اورانيوم آغاز مي‌شود و با انهدام پسمانده‌هاي هسته‌اي پايان مي‌يابد. دوبار عمل‌آوري سوخت‌هاي خرج شده به مرحله‌هاي چرخه سوخت هسته‌اي شكلي صحيح مي‌دهد.

 

اورانيوم  

اورانيوم فلزي راديواكتيو و پرتوزاست كه در سراسر پوسته سخت زمين موجود است. اين فلز حدوداً 500 بار از طلا فراوان‌تر و به اندازه قوطي حلبي معمولي و عادي است. اورانيوم اكنون به اندازه‌اي در صخره‌ها و خاك و زمين وجود دارد كه در آب رودخانه‌ها، درياها و اقيانوس‌ها موجود است. براي مثال اين فلز با غلظتي در حدود 4 قسمت در هر ميليون (ppm4) در گرانيت وجود دارد كه 60 درصد از كره زمين را شامل مي‌شود، در كودها با غلظتي بالغ بر ppm400 و در ته‌مانده زغال‌سنگ با غلظتي بيش از ppm100 موجود است. اكثر راديو اكتيويته مربوط به اورانيوم در طبيعت در حقيقت ناشي از معدن‌هاي ديگري است كه با عمليات راديواكتيو به وجود آمده‌اند و در هنگام استخراج از معدن و آسياب كردن به جا مانده‌اند.
چند منطقه در سراسر دنيا وجود دارد كه غلظت اورانيوم موجود در آنها به قدر كافي است كه استخراج آن براي استفاده از نظر اقتصادي به صرفه و امكان‌پذير است. اين نوع مواد غليظ، سنگ معدن يا كانه ناميده مي‌شوند.
- چرخه سوخت هسته‌اي (شكل هندسي) (عكس)

 

استخراج اورانيوم  

هر دو نوع حفاري و تكنيك‌هاي موقعيتي براي كشف كردن اورانيوم به كار مي‌روند، حفاري ممكن است به صورت زيرزميني يا چال‌هاي باز و روي زمين انجام شود.
در كل، حفاري‌هاي روزميني در جاهايي استفاده مي‌شود كه ذخيره معدني نزديك به سطح زمين و حفاري‌هاي زيرزميني براي ذخيره‌هاي معدني عميق‌تر به كار مي‌رود. به‌طور نمونه براي حفاري روزميني بيشتر از 120 متر عمق، نياز به گودال‌هاي بزرگي بر سطح زمين است؛ اندازه گودال‌ها بايد بزرگتر از اندازه ذخيره معدني باشد تا زماني كه ديواره‌هاي گودال محكم شوند تا مانع ريزش آنها شود. در نتيجه، تعداد موادي كه بايد به بيرون از معدن انتقال داده شود تا به كانه دسترسي پيدا كند زياد است.
حفاري‌هاي زيرزميني داراي خرابي و اخلال‌هاي كمتري در سطح زمين هستند و تعداد موادي كه بايد براي دسترسي به سنگ معدن يا كانه به بيرون از معدن انتقال داده شوند به‌طور قابل ملاحظه‌اي كمتر از حفاري نوع روزميني است.
مقدار زيادي از اورانيوم جهاني از (ISL) (In Sitaleding) مي‌آيد. جايي كه آب‌هاي اكسيژنه زيرزميني در معدن‌هاي كانه‌اي پرمنفذ به گردش مي‌افتند تا اورانيوم موجود در معدن را در خود حل كنند و آن را به سطح زمين آورند. (ISL) شايد با اسيد رقيق يا با محلول‌هاي قليايي همراه باشد تا اورانيوم را محلول نگهدارد، سپس اورانيوم در كارخانه‌هاي آسياب‌سازي اورانيوم، از محلول خود جدا مي‌شود.
در نتيجه انتخاب روش حفاري براي ته‌نشين كردن اورانيوم بستگي به جنس ديواره معدن كانه سنگ، امنيت و ملاحظات اقتصادي دارد.
در غالب معدن‌هاي زيرزميني اورانيوم، پيشگيري‌هاي مخصوصي كه شامل افزايش تهويه هوا مي‌شود، لازم است تا از پرتوافشاني جلوگيري شود.

 

آسياب كردن اورانيوم  

محل آسياب كردن معمولاً به معدن استخراج اورانيوم نزديك است. بيشتر امكانات استخراجي شامل يك آسياب مي‌شود. هرچه جايي كه معدن‌ها قرار دارند به هم نزديك‌تر باشند يك آسياب مي‌تواند عمل آسياب‌سازي چند معدن را انجام دهد. عمل آسياب‌سازي اكسيد اورانيوم غليظي توليد مي‌كند كه از آسياب حمل مي‌شود. گاهي اوقات به اين اكسيدها كيك زرد مي‌گويند كه شامل 80 درصد اورانيوم مي‌باشد. سنگ معدن اصل شايد داراي چيزي در حدود 1/0 درصد اورانيوم باشد.
در يك آسياب، اورانيوم با عمل سنگ‌شويي از سنگ‌هاي معدني خرد شده جدا مي‌شود كه يا با اسيد قوي و يا با محلول قليايي قوي حل مي‌شود و به صورت محلول در مي‌آيد. سپس اورانيوم با ته‌نشين كردن از محلول جدا مي‌شود و بعداز خشك كردن و معمولاً حرارت دادن به صورت اشباع شده و غليظ در استوانه‌هاي 200 ليتري بسته‌بندي مي‌شود.
باقيمانده سنگ معدن كه بيشتر شامل مواد پرتوزا و سنگ معدن مي‌شود در محلي معين به دور از محيط معدن در امكانات مهندسي نگهداري مي‌شود. (معمولاً در گودال‌هايي روي زمين).
پس‌مانده‌هاي داراي مواد راديواكتيو عمري طولاني دارند و غلظت آنها كم خاصيتي سمي دارند. هرچند مقدار كلي عناصر پرتوزا كمتر از سنگ معدن اصلي است و نيمه عمر آنها كوتاه خواهد بود اما اين مواد بايد از محيط زيست دور بمانند.

 

تبديل و تغيير  

 

محلول آسياب شده اورانيوم مستقيماً قابل استفاده به‌عنوان سوخت در راكتورهاي هسته‌اي نيست. پردازش اضافي به غني‌سازي اورانيوم مربوط است كه براي تمام راكتورها لازم است.
اين عمل اورانيوم را به نوع گازي تبديل مي‌كند و راه به‌دست آوردن آن تبديل كردن به هگزا فلوريد (Hexa Fluoride) است كه در دماي نسبتاً پايين گاز است.
در وسيله‌اي تبديل‌گر، اورانيوم به اورانيوم دي‌اكسيد تبديل مي‌شود كه در راكتورهايي كه نياز به اورانيوم غني شده ندارند استفاده مي‌شود.
بيشتر آنها بعداز آن كه به هگزافلوريد تبديل شدند براي غني‌سازي در كارخانه آماده هستند و در كانتينرهايي كه از جنس فلز مقاوم و محكم است حمل مي‌شوند. خطر اصلي اين طبقه از چرخه سوختي اثر هيدروژن فلوريد (Hydrogen Fluoride) است.

 

مزایایی استفاده از انژری هسته ای  

انرژي در جهان امروز يك عامل راهبردي است و اغلب كشورهاي جهان به خصوص آنها كه به دنبال اعمال اراده و قدرت خود بر ديگر كشورها مي باشند از همين دريچه به مقوله انرژي مي نگرند.
سوخت هاي فسيلي مانند ذغال سنگ، مقدار قابل توجهي از انواع آلاينده ها همانند تركيبات كربن و گوگرد را وارد محيط زيست مي سازند كه براي سلامت انسان زيانبار است. از سوي ديگر با توجه به افزايش مصرف برق و پايان پذير بودن منابع سوخت فسيلي به نظر مي رسد استفاده از انرژي هسته اي بهترين گزينه موجود باشد.
ايران ۳۰ هزار مگاوات نيروگاه دارد و در ده سال آينده، احتمالاً به۶۰ هزار مگاوات خواهد رسيد. بالا رفتن حجم توليد گازهاي گلخانه اي، هزينه هاي اجتماعي خاصي را ايجاد مي كند كه بالطبع بايد جلوي توليد گازهاي گلخانه اي را در نيروگاههاي فسيلي گرفت،
در حال حاضر روسيه ۸ ميليون بشكه نفت در روز توليد و حدود ۵ ميليون از آن را صادر مي كند. ۳۰ نيروگاه هسته اي دارد و به سرعت هم به نيروگاههاي خود اضافه مي كند، در حالي كه اولين كشور در ذخاير گازي است و جمعيت آن هم تنها كمي بيشتر از دو برابر ماست.
در اين شرايط آمريكا هم ۱۰۵ نيروگاه هسته اي دارد، لذا فقط معيارهاي اقتصادي هم مطرح نيست و معيارهاي مختلف فن آوري تأثير گذار خواهد بود. در واقع تكنولوژي هسته اي، ميعاد گاه تكنولوژي هاي ديگر است. مثل صنعت خودرو كه اگر در يك كشور رونق خوبي داشته باشد، تقريباً بخش عمده اي از تكنولوژي را جلو مي برد، چرا كه بيشتر علوم و تكنولوژي ها مثل مكانيك، شيمي، مواد، برق و...
صنعت غني سازي هم عمر كمي ندارد و دست كم ۴۰ سال است كه اين كار شروع شده است.
چون در غني سازي اورانيوم جهت استفاده در راكتورهاي هسته اي از علوم مختلف مهندسي، مكانيك، شيمي و... با نهايت دقت و قدرت استفاده مي شود. به طور كلي تعريف جديد مهندسي براساس ميزان دقت است و كشوري پيشرفته ناميده مي شود كه ميزان خطاي مهندسي آن كم باشد.
براي رسيدن به استقلال واقعي، بايد به سمت توليد فن آوري و علم رفت. البته اين روند بالطبع هزينه دارد. همه جاي دنيا هم، اين گونه است. به هر حال هزينه رسيدن به تكنولوژي هسته اي با اين همه عظمت، كار و فعاليت همه جانبه متخصصين ايراني و استفاده از تجربه كشورهاي دارنده اين صنعت را طلب مي كند.
مقوله انرژي براي كشورهاي سلطه طلب، نقش موتور محركه اقتصاد و توليد ملي و تعيين كننده جايگاه آنها در نظام سرمايه داري جهان را دارد و همچنين تضمين كننده منافع و امنيت ملي آنها است، براي كشور ما نيز چگونگي سامان دهي به سياستهاي بخش انرژي، نقش كليدي در فرآيند تحولات سياسي، اجتماعي و اقتصادي را داراست و لذا ضروري است كه براي انرژي و بخصوص نفت و گاز و به دنبال اينها انرژي هسته اي، برنامه و استراتژي انديشيده و متناسب با شرايط واقعي موجود داخلي و جهاني داشته باشيم.
دغدغه اصلي جهان عادت كرده به مصرف انرژي، در دو دهه آينده، توليد انرژي و ساخت نيروگاه اتمي به عنوان تنها راه خروج از بحران انرژي در دهه هاي آينده است. در اين بين از آن جا كه ساخت يك نيروگاه اتمي اغلب علوم و فنون را به كار مي گيرد،
نيروگاه برق اتمي، اقتصادي ترين نيروگاهي است كه امروز در دنيا احداث مي شود.
انرژی هسته‌ای در زمینه‌های مختلف پزشکی، موزه‌ها، شناسایی کوچکترین شکاف یا ناخالصی در مواد و موتور هواپیما و اتومبیل، پیشگیری از فساد زودرس محصولات کشاورزی و رشد گیاهان کاربرد دارد.
علم طب شناخت خود را جهت درمان و پیشگیری از بیماری اشعه وسعت داد و همزمان از اشعه به صور مختلف در تشخیص و درمان بیماری‌ها از جمله سرطان استفاده کرد. رادیوتراپی جایگاه ویژه در درمان سرطان‌ها پیدا کرد و طب هسته به عنوان یک رشته تخصصی در پزشکی روز وارد شد

 

پزشکی هسته ای :  

تصویر برداری در پزشکی هسته ای
توموگرافی تابش پوزیترون (PET)
(SPECT) توموروگرافی با استفاده از تابش تک فوتون
تصویر برداری قلبی عروقی
اسکن استخوان

 

پزشکی هسته ای و درمان بیماریها  

يكي از روشهاي تشخيصي و درماني ارزشمند در طب، پزشكي هسته اي مي باشد. كه تبلور آن از ابتدا تا كنون تلفيقي از كشفيات مهم تاريخي بوده است
اولين استفاده كلينيكي مواد راديواكتيو، در سال 1937 جهت درمان لوسمي در دانشگاه كاليفرنيا در بركلي بود. بعــــــد از آن در 1946 با استــــــفاده از اين مواد توانستند در يك بيمار مبتلا به سرطان تيروئـــــيد از پيشرفت اين بيماري جلوگيري كنند.
در دهه 1970 توانستند با جاروب نمودن از ارگانهاي ديگر بدن مانند كبد و طحال، تومورهاي مغزي و مجاري گوارشي تصاويري را تهيه نمايند.
در دهه 1980 از راديو داروها جهت تشخيص بيماري هاي قلبي استفاده نمودند و هم اكنون نيز با ضريب اطمينان بسيار بالايي از پزشكي هسته اي در درمان و تشخيص و پيگيري روند درمان بيماريها استفاده مي گردد.
انرژی هسته ای کاربرداری زیاد در پزشکی در علوم و صنعت و کشاورزی و... دارد. لازم به ذکر است انرژی هسته ای به تمامی انرژی های دیگر قابل تبدیل است ولی هیچ انرژی به انرژی هسته ای تبدیل نمی شود .موارد زیادی از کاربردهای انرژی هسته ای در زیر آورده می شود .

 

نیروگاه هسته ای (Nuclear Power Station) :  

یک نیروگاه الکتریکی که از انرژی تولیدی شکست هسته اتم اورانیوم یا پلوتونیم استفاده می کند. چون شکست سوخت هسته ای اساساً گرما تولید می کند از گرمای تولید شده رآکتور های هسته ای برای تولید بخار استفاده می شود از بخار تولید شده برای به حرکت در آوردن توربین ها و ژنراتور ها که نهایتاً برای تولید برق استفاده می شود .
پیل هسته ای یا اتمی دستگاه تبدیل کننده انرژی اتمی به جریان برق مستقیم است ساده ترین پیل ها شامل دو صفحه است. یک پخش کننده بتای خالص مثل استرنیوم 90 و یک هادی مثل سیلسیوم.

 

 

 

انواع "کاربردهای پزشکی،کشاورزی،صنعتی،تولید برق" و "برتری انرژی هسته ای نسبت به سایر انرژی ها" و "خون هایی که در این راه ریخته شدند" را در ادامه مطلب مطالعه کنید...

 

 

منبع : rasekhoon.net

 

 

 



برچسب ها :
ارسال شده در یک شنبه 1 آذر 1394برچسب:, ساعت 20:48 توسط مبینا ورمزیار

از فتوحاتت بگویم : شهرها، اقلیم ها

پر شد از وابسته ها، درمانده ها، تسلیم ها  

شاعران توصیف ها کردند از چشمت، ولی

آنچه من دیدم فراتر بوده از تفهیم ها  

دل ببندم، دین و دنیایم؛ نبندم، هستی ام . . .

شیخ صنعانم که می ترسم از این تصمیم ها  

سهمم از زیبایی ات تنها تماشا کردن است

کشوری هستم که گیرافتاده در تحریم ها  

کُندی ساعات تنهایی برایم کافی است

دیگر از جانم چه میخواهند این تقویم ها ؟!

 

حسین دهلوی

منبع : www.ansooyefarmitan.blogfa.com



برچسب ها :


تحریم­ها تا چه اندازه می­تواند به اقتصاد کشور ضربه بزند و از آن مهم‌تر، اینکه اقتصاد ما تا چه اندازه قدرت استقامت و ایستادگی در برابر این تحریم­ها را دارد؟ اقتصاد مقاومتی در بی‌اثرسازی تحریم‌ها چه نقشی دارد؟

 

در این نوشتار، ابتدا مسائلی را مطرح می کنیم که دغدغه‌ی عمومی آحاد ملت در حوزه‌ی مسائل اقتصادی است؛ مسائلی مانند تورم روزافزون و افزایش قیمت­ها، تحریم و اثرات آن بر وضعیت کنونی و آتی کشور و اینکه آیا تحریم­ها بر تورمی که بر پیکره­ی این بیمار نشسته تأثیری دارد یا نه. در ادامه به این موضوع خواهیم پرداخت که تحریم­ها تا چه اندازه می­تواند به اقتصاد کشور ضربه بزند و از آن مهم‌تر، اینکه اقتصاد ما تا چه اندازه قدرت استقامت و ایستادگی در برابر این تحریم­ها را دارد و بنابراین موضوع اقتصاد مقاومتی و نقش آن در بی‌اثرسازی تحریم‌ها پررنگ می‌شود.

 

عوامل اقتصادی بروز تورم

در ادبیات اقتصادی، تورم ناشی از علل و عوامل اقتصادی را به دو دسته‌ی عمده تقسیم می‌کنند؛ تورم سمت عرضه و تورم سمت تقاضا. در تورم سمت عرضه، زمانی که میزان تولیدات کمتر از میزان تقاضا برای یک محصول باشد، افزایش قیمت کاملاً طبیعی خواهد بود. خواه این کاهش عرضه به دلیل مشکلات تولیدی داخل باشد یا به علت افزایش قیمت کالاهای واسطه‌ای یا مصرفی که در این حالت هزینه‌ی تولید کالا افزایش می‌یابد و در پی آن، برای ابقا در بازار، تولیدکننده رویه­ی افزایش قیمت را در پیش خواهد گرفت. در حدود 80 درصد واردات ما متعلق به کالاهای واسطه‌ای است و این بدان معنی است که اگر التهابی در بازار ارز رخ دهد یا به سبب تحریم، واردات این کالاها با مشکل روبه‌رو شود، در ابتدای امر هزینه‌ی تولید برای تولیدکنندگان ما به واسطه‌ی افزایش در مواد اولیه که با کاهش عرضه روبه‌رو شده است، افزایش خواهد یافت و این افزایش در هزینه قاعدتاً افزایش در قیمت نهایی را نیز به دنبال دارد و این گونه است که وابستگی به واردات، در عین بالا بودن احتمال تحریم، یعنی انتظار کشیدن برای تورم.

در سمت تقاضا، تورم زمانی اتفاق می‌افتد که فشار تقاضا بر بازار به گونه‌ای باشد که عرضه پاسخ‌گوی آن نباشد. عکس‌العمل ما در قبال این نوع افزایش قیمت‌ها، که معمولاً در زمان‌های خاصی مثل ایام ماه مبارک، عید و... اتفاق می‌افتد، نباید صرفاً وارد کردن کالاهایی باشد که در آن دچار کمبود عرضه هستیم؛ بلکه اگر در صدد شناسایی پتانسیل‌های داخلی برای تأمین بازار داخلی خود باشیم، موفقیت کسب کرده‌ایم و می‌توانیم رویه را برای سال‌های آتی ادامه دهیم و با یک فشار روانی تحریم، بخش عرضه‌ی ما با مشکل روبه‌رو نخواهد شد.

این کمبود تقاضا اگر به واسطه‌ی چاپ پول بیشتر جبران شود، می‌توان تورم را پدیده‌ای پولی دانست. در واقع این حجم پول زمانی موجب تورم می‌شود که رشد آن متناسب با رشد تولید اتفاق نیفتد. به عبارتی اگر این انتشار با پشتوانه‌ی تولید انجام پذیرد، مشکل‌ساز نخواهد شد؛ اما مسئله اینجاست که برای تحقق این امر (با توجه به اینکه بانک مرکزی زیر نظر دولت فعالیت می‌کند)، دولت باید بدهی‌های خود به بانک مرکزی را مدیریت کند و کسری بودجه‌ی خود را از طرق دیگری تأمین نماید و به عبارتی، دست خود را به سمت صندوق ذخیره‌ی ارزی و بانک مرکزی دراز نکند.

 

عوامل غیراقتصادی بروز تورم

علاوه بر عوامل اقتصادی که در بالا ذکر شد، عوامل دیگری نیز در بروز تورم اهمیت دارند. از جمله‌ی این عوامل می‌توان به انتظارات تورمی و بسترهای نهادی حاکم بر جامعه نیز اشاره نمود. انتظارات تورمی ناشی از فشارهای روانی حاکم بر جامعه است و این در شرایطی اتفاق می‌افتد که یک اقدام ناگهانی از هر عامل داخلی و خارجی منجر به ایجاد نگرانی در اذهان عمومی مبنی بر افزایش قیمت‌ها شود. حال این اقدام می‌تواند تهدید به حمله‌ی نظامی و اقتصادی از جانب کشورهای دیگر باشد یا یک حرکت یا یک حرف از یک مسئول که بتواند عموم جامعه را نسبت به شرایط اقتصادی موجود، نگران و نسبت به آینده بدبین کند. این بدبینی و نگرانی باعث ایجاد حرکاتی در مردم می‌شود که خود این‌ها تورم‌زاست و به قولی، انتظار تورم، تورم را در پی خواهد داشت.

عوامل نهادی نیز مجموعه عوامل محیطی و نهادی جامعه است که مانع از ایجاد رشد در اقتصاد می‌شود. از جمله‌ی این عوامل می‌توان به فرهنگ مصرفی در یک کشور اشاره کرد. به عنوان مثال، اگر در کشور ما فرهنگ استفاده از کالاهای خارجی باب شود و فرهنگ چشم­و­هم‌چشمی بین مصرف­کنندگان رایج شود، در پی آن قاعدتاً میزان واردات ما افزایش پیدا خواهد کرد و این همان مشکلی را در پی دارد که به آن اشاره شد.

در مجموع ماهیت تورم در ایران تا اندازه‌ی زیادی پولی است و مطالعات زیادی که در این مورد انجام شده، مؤید این نکته است. در نتیجه، یکی از راه‌‌های مؤثر کاهش تورم در ایران نیز «کنترل مؤثر حجم نقدینگی» است. دیگر عاملی که در شرایط کنونی میزان تورم را رو به فزونی سوق می‌دهد، تحریم‌های اعمال‌شده علیه کشورمان است.
 
 منبع :www.borhan.ir 
 

"نقش تحریم ها و توانایی ونقش اقتصاد مقاومتی در بی اثر سازی تحریم ها" را در ادامه مطلب بخوانید...



برچسب ها :

هم برای ما و هم برای دشمنان و غرب تنها راه، مذاکره است
ممکن است طرح لغو تحریم یک تاکتیک مذاکراتی باشد اما هدف ما باید در نهایت این باشد که تحریم‌ها برداشته شود؛ چرا که به نفع مردم ما نیست. اینکه در کدام مذاکره و چگونه بحث لغو تحریم‌ها را مطرح کنیم، یک تاکتیک مذاکراتی است.


باید مقداری شیوه‌ها و لحن و ادبیات‌مان عوض شود


•ضمن اینکه به نظم بین‌الملل انتقاداتی داریم اما به معنی تقابل با دنیا هم نیست. باید به نوعی با دنیا تعامل کنیم که هزینه‌هایمان را کم کنیم و خود را به اهدافی که در سند چشم‌انداز است نزدیک سازیم.


•اگر غرب واقعا به دنبال اعتماد نسبت به فعالیت‌های هسته‌یی ایران است راهی جز مذاکره ندارد و ما هم برای رسیدن به حقوق‌مان و شکستن تحریم‌ها و عبور از مسیری که الان دشمن برای ما به وجود آورده است مذاکره بهترین راه است.


•در دنیای سیاست خارجی باید دنبال یارگیری باشیم. در شورای حکام 35 کشور وجود دارد که باید از بین آنها یارگیری کرد تا به اهداف‌مان برسیم.


معتقدم باید مسیری را انتخاب کنیم که ما را به هدف‌مان برساند نه مسیری که تکبیرآفرین باشد.
یکی از فرصت‌هایی که برای آمریکایی‌ها وجود دارد در صحنه 1+5 است. اگر آنها می‌خواهند درباره مساله هسته‌یی صحبت کنند مذاکرات فضای خوبی است، اما اینکه آمریکا به مذاکرات می‌آید و سختگیری و مقاومت نابجا می‌کند فرصتی است که از دست می‌رود.

 

 

منبع :www.rouhani.blogfa.com



برچسب ها :


بانک جهانی در بخشی از گزارش جدید خود موسوم به اثرات اقتصادی لغو تحریم ایران به چشم انداز بازار کار ایران پس از لغو تحریم ها پرداخته است .

به گزارش تسنیم،‌ این گزارش نوشته است:

در دوران تحریم ها وضعیت بازارکار ایران بدتر شد. با توجه به تخمین ها سالانه ٨٠٠ هزار تا 900 هزار ایرانی وارد بازار کار می شوند. حتی پیش از سال ٢٠١٢ که تحریم ها شدت یافت، اقتصاد ایران تنها قادر بود سالانه ٢٠٠ هزار شغل تولید کند که از آن زمان تاکنون آن میزان به طور قابل ملاحظه ای کاهش هم یافته است.

اولین تاثیرات برداشتن تحریم ها افزایش تولید در بخش صنعت نفت خواهد بود که این بخش سهم ناچیزی از نیروی کار ایرانیان را به خود اختصاص داده از این رو بعید است بعد از برداشته شدن تحریم ها تقاضای بازارکار به طور مستقیم تحت تاثیر قرار گیرد.

 با این حال به واسطه تاثیرات افزایش درآمدهای نفتی، و رشد بخش های متمرکز بر نیروی کار نظیر اتومبیل، دارو، ساخت و ساز، گردشگری، بانکداری و ارتباطات تقاضا برای نیروی کار افزایش می یابد.

بر اساس تخمین های بانک جهانی اقتصاد ایران می بایست ،با فرض رشد ٥.٥ درصدی نرخ تولید ناخالص داخلی، طی پنج سال آینده پنج میلیون شغل ایجاد کند تا بتواند نرخ بیکاری را بر روی ده درصد ثابت نگه دارد. این بدان معناست که ایران لازم است سالانه یک میلیون شغل ایجاد نماید حال آنکه تا پیش از آن، سالانه کمتر از یک پنجم این مقدار اشتغال زایی داشته است.

مادامی که بخش های وابسته به نیروی کار رشد می کنند نرخ بیکاری می بایست کاهش و دستمزدها افزایش یابد. شبیه سازی با مدل تعادل عمومی قابل محاسبه نشان می دهد در میان مدت، دستمزد کارکنان دارای مهارت تا دو درصد در شرایط واقعی و کارکنان بدون مهارت تا ٠.٥ درصد افزایش خواهد یافت.

این گزارش افزود:

حذف تحریم ها به طرق مختلف بر توزیع درآمد در بازارکار تاثیر گذار خواهد بود. استقرار مجدد اقتصاد ایران در بازار های جهانی درآمد کارکنان دارای مهارت و استعداد را افزایش می دهد و بدین ترتیب شکاف درآمدی به وجود خواهد آمد. این امکان وجود دارد که احیای سرمایه گذاری در بخش های غیر نفتی به طور کلی تقاضای نیروی کار را افزایش دهد و به افزایش نرخ دستمزد نسبت به بازدهی سرمایه کمک کند.

یکی از موارد قابل توجه حیاتی بازار کار، موقعیت نسبی زنان در مقایسه با مردان می باشد. نرخ مشارکت نیروی کار زنان در ایران طی سال های گذشته روند نزولی داشته و نرخ بیکاری آنها به شدت با افزایش رو به رو بوده است.

شدت یافتن تحریم ها در اواسط سال ٢٠١٢ ظاهرا وضعیت بد بازار کار زنان را تشدید کرده این در حالی است که نرخ بیکاری مردان کاهش یافته است. این واگرایی به عوامل متعددی وابسته می باشد. انعطاف پذیری بیشتر مردان نسبت به زنان احتمالا نقش اصلی در این مسئله ایفا کرده است. تحریم ها باعث شد بسیاری از شغل ها تعطیل شوند اما از سوی دیگر باعث شد فرصت هایی پیش روی شغل های بخش تجارت  قرار گیرد که مشارکت مردان در آن حوزه سریع تر از زنان است. در مقابل زنان به فرصت های شغلی بخش خدمات روی آوردند و تا حدی این اتفاق به خاطر تکنولوژی های جدیدی است که به بازار کار وارد شده و امکان یافتن شغل متناسب با زنان تحصیل کرده را هموار می سازد.

سود اقتصادی که بعد از برداشتن تحریم ها به دست می آید احتمالا باعث ترقی نرخ واقعی ارز می شود که ممکن است بر بخش های کشاورزی و صنعتی فشار آورد و بخش خدماتی را تقویت کند. این امر برای مردانی که بیشترین وابستگی را به بخش تجارت دارند، مخرب خواهد بود حال آنکه زنان وابسته به بخش خدمات می توانند شغل های مناسب تری بیابند.

بدین ترتیب دستمزد مشارکت نیروی کار زنان بالاتر خواهد رفت چرا که موقعیت های شغلی افزایش می یابد و به موجب آن دستمزد بسیاری از زنان افزایش می یابد و در نتیجه تاثیر مثبتی بر درآمد خانوار در تمام طبقات حاصل خواهد آمد.

به علاوه شغل هایی که ممکن است از طریق ارتباط مجدد اقتصادی با بازار جهانی به وجود آمده اند به مهارت های بیشتری از قبیل مهارت در زبان های خارجی، آشنایی با تکنولوژی های جدید، شیوه های کسب و کار نیاز خواهند داشت. در این حالت درآمد افرادی که در دهک های بالای توزیع درامد هستند سریع افزایش می یابد. در واقع این امر اجتناب ناپذیر است زیرا تنها راهی که کارکنان ایرانی قادرند از رقیبان خود پیشی بگیرند آن است که درآمد های خارجی خود را به سرمایه های انسانی تبدیل کنند  تا بدین طریق بتوانند مزیت بهره وری کافی به دست آوردند.

بانک جهانی در ادامه نوشت:

انتظار می رود تاثیر کلی حذف تحریم ها و آزاد شدن پول های بلوکه شده در کاهش فقر پیش رود. پیش بینی نمی شود که افزایش درآمد افراد دارای مهارت منجر به افزایش فقر شود. با در نظر داشتن این موضوع با بهبود اقتصاد تمام درآمدها افزایش می یابند.

به علاوه ایران شبکه های اجتماعی و همچنین موسساتی برای مبارزه با فقر ایجاد کرده است. به علاوه اگر سیاست های صحیحی برای ارتقای کیفیت آموزش و پرورش به کار گرفته شود و دستیابی به مهارت های جدید و اطلاعات برای افراد در نظر گرفته شود این امر تاثیر مثبتی بر توزیع درآمد و کاهش فقر خواهد داشت.

این نهاد بین المللی در ادامه گزارش خود با مقایسه وضعیت اشتغال میان زنان و مردان در ایران تعداد زنان شاغل در ایران را 3.1 میلیون نفر و مردان شاغل را 18.2 میلیون نفر اعلام کرده است. 

بر این اساس 0.8 میلیون نفر زن متقاضی کار در ایران بیکار هستند و تعداد مردان بیکار نیز 1.8 میلیون نفر است.

نرخ بیکاری زنان 15 تا 29 ساله 40.1 درصد برآورد شده و این رقم برای مردان در این محدوده سنی 17.8 درصد تخمین زده شده است.

 

منبع : www.donya-e-eqtesad.com



برچسب ها :